RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Ми разом з Україною: у різних країнах відбулися акції до річниці 24 лютого, фото

У п'ятницю, 24 лютого, у багатьох країнах світу відбулися акції на підтримку України до роковин повномасштабного російського вторгнення. Люди запалювали свічки, приносили м'які іграшки на площі міст, проводили молебні у церквах, брали участь у виготовленні окопних свічок для військових.

"Апостроф" розповідає, як світ підтримав українців.

Читайте також: День довжиною на рік: спогади українців про події 24 лютого

США

24 лютого акції відбулися у понад шістдесяти містах, у тому числі в Нью-Йорку, Чикаго, Сан-Франциско, Х'юстоні, Сан Антоніо та Лос-Анджелесі. Учасники акцій демонструють щоденну боротьбу українців за свободу для всього світу. Учасники протестів закликали разом згадати цей рік. Рік боротьби з великим злом.

Німеччина

У багатьох містах Німеччини, у тому числі в Берліні, також відбулися різні заходи на знак солідарності з Україною та акції протесту проти розв'язаної війни РФ. На адмінбудівлях сьогодні майоріли прапори України, а в церквах проходили богослужіння на згадку про загиблих військових та мирних мешканців. З найяскравішим жестом стала акція, організування на столичному бульварі Унтер-ден-Лінден. Там прямо навпроти входу до імпозантної будівлі посольства РФ у Німеччині розмістили підбитий танк.

Великобританія

Частина лондонської вулиці, розташованої біля посольства Росії у Великій Британії, отримала назву Kyiv Road. Знак із новою назвою фрагменту Бейзвотер-роуд 24 лютого було відкрито за участю посла України у Великій Британії Вадима Пристайка. У четвер на цій же вулиці відбулася акція протесту групи активістів Led by Donkeys, які пофарбували частину проїжджої частини у синій та жовтий кольори.

Польща

Польща, яка прийняла велику кількість українських біженців, продовжує демонструвати свою підтримку. У річницю початку повномасштабної війни у багатьох містах цієї європейської держави відбулися акції.

Ізраїль

У Тель-Авіві, в Ізраїлі, біля театру Габіма, на акції на підтримку українців пролунала іудейська молитва. У Хайфі представники російської діаспори, які виступають проти війни, вийшли до будівлі дипмісії РФ. Потім частина росіян приєдналася до мітингу українців. Учасники провели хвилину мовчання на згадку про загиблих та розгорнули синьо-жовтий прапор під українську музику.

Грузія

У різних містах Грузії вийшла величезна кількість грузинів, українців, росіян та білорусів із опозиційними прапорами. У річницю початку російського вторгнення в Україну в Тбілісі та Батумі відбулося багато акцій. Виставки, покази фільму, концерти та численні акції, мета яких – підтримати українців.

Це лише невелика частина всієї підтримки, яку весь світ висловив у річницю війни. Люди нагадують про те, що українці не самотні у своїй .

Нагадаємо, король Чарльз у річницю війни захопився мужністю українців.