RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Ще одна країна ЄС хоче заборонити імпорт зерна з України

Болгарія слідом за Польщею та Угорщиною хоче заборонити імпорт зерна з України, оскільки боїться, що через надмірне накопичення запасів може статися обвал цін. На проблеми з надлишком українського зерна поскаржилися вже шість європейських країн.

Про це заявив міністр сільського господарства Болгарії Явір Гечов.

Читайте також: Нового врожаю буде мало: чи загрожує Україні дефіцит продуктів

"Необхідно захистити і болгарські інтереси, тим більше, що, коли таке обмеження вже ввели дві інші держави, є серйозний ризик накопичення великих кількостей у нашій країні, якщо і ми не вживемо відповідних заходів", - заявив глава відомства.

Він також розповів про те, що вже обговорював делікатне питання з міністрами сільського господарства шести європейських країн, не кажучи вже про те, що Болгарія звернулася із запитом щодо проблеми у Брюсселі ще у вересні 2022 року. Гечов заявив, що у вівторок очікують консультації з питання і з президентом Руменом Радєвим.

Своєю чергою, в Єврокомісії вже розкритикували рішення Польщі та Угорщини щодо українського зерна.

"Важливо зазначити, що торговельна політика належить до виняткової компетенції ЄС, і тому односторонні дії є неприйнятними", - йдеться у повідомленні Брюсселя. У ЄК закликали європейські країни утримуватися від ухвалення самостійних рішень у цьому питанні.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, що окупанти грабують мирних мешканців окупованих територій України. Зокрема, вони забирають їхнє зерно, а у Бердянську Запорізької області намагаються вивезти викрадену кукурудзу, завантажуючи її на баржі.

  • Вас може зацікавити:

Польща планує обмежити імпорт зерна з України: у чому причина

"Дозволить вдихнути нове життя": чому для України так важливо відновити експорт зерна

Окупанти вкрали півмільярда тонн українського зерна: стало відомо, куди його продають