RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

У Фінляндії викрили трьох російських шпигунів, які працювали в посольстві РФ - Yle

У країнах Європи продовжують викривати агентів Кремля.Так, у Фінляндії виявили трьох російських шпигунів, які працювали в посольстві РФ, паралельно збираючи інформацію для розвідки.

Про це свідчать факти журналістського розслідування Yle та Spotlight.

Читайте також: Шпигунський скандал: Швеція висилає із країни російських дипломатів

За даними журналістів, офіційні співробітники посольства насправді підпорядковуються російській Службі зовнішньої розвідки, Головному управлінню Генштабу військової розвідки та Федеральній службі безпеки.

Відомо, що один з них, Дмитро Оторочкін, працював у посольстві в Гельсінкі у період з 2014 по 2018 рік секретарем дипломатичної місії. Він мав широкі можливості провадити розвідувальну діяльність для Служби зовнішньої розвідки. З Гельсінкі Оторочкіна перевели у російське посольство у Копенгагені. Навесні минулого року його вислали з Данії.

Ще двох викритих у роботі на спецслужби РФ осіб вислали з Фінляндії у квітні 2022 року. Йдеться про 60-річного Володимира Комарова, який був радником місії у Гельсінкі, та 37-річного Дмитра Двінянінова, помічника дипмісії. Обидва є офіцерами ГРУ. Водночас у посольстві Росії в Гельсінкі відмовились від коментарів, додають журналісти.

Нагадаємо, влада ФРН ухвалила рішення про чергове масове висилання співробітників російських дипломатичних представництв у Німеччині.

  • Вас може зацікавити:

Підіграв Кремлю: посол Китаю у Франції оскандалився словами про Україну

Це продумана гра: в СБУ оцінили скандальну заяву посла Китаю

Агент "Валет": у мережу злили документ про роботу Лукашенка на КДБ