RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Чим далі від Москви, тим дешевше "м’ясо": в Росії почали масово набирати добровольців на війну

У низці регіонів Росії почався масовий набір добровольців на війну в Україну. Кандидатам пропонують сотні тисяч рублів за "роботу" за контрактом.

Про це йдеться у матеріалі "Апострофа".

Читайте також: У Сибіру виявили цвинтар із сотнями свіжих могил "вагнерівців": відео

Так, рекрутинг добровольців відбувається у різних регіонах Росії, навіть у найнесподіваніших місцях. Зокрема, у Санкт-Петербурзі таке оголошення виявили в одній з поліклінік. Кандидатам пропонували роботу "без вихідних та свят" з одноразовою виплатою у пів мільйона рублів і щомісячною платнею у 200 тисяч.

Гірші умови пропонують у Курській області. Там оголошення публікують, зокрема, на офіційному Telegram-каналі місцевої влади. Охочим послужити за контрактом пропонують одноразову виплату у 195 тис. руб. за умови укладання угоди на один рік.

Аналогічні умови пропонує адміністрація Тихорецького району Краснодарського краю – 195 тис. одразу під час укладання контракту на рік та 204 тисячі на місяць безпосередньо у зоні проведення так званої "СВО" у залежності від звання та вислуги років.

Таким чином, фінансові пропозиції для добровольців різняться залежно від "депресивності" регіону. У багатшому та більш розвиненому Петербурзі життя рекрутів оцінюють порівняно високо, хоч і 195 тис. рублів - теж гроші, зважаючи, що росіяни страждають від відсутності роботи.

"Тому певну кількість добровольців таки наберуть. Розуміння, що реклама та пропаганда сильно розходяться з реальністю прийде до цих людей уже в окопах. Але буде пізно. До речі, минулого року в РФ вже проводилася кампанія з набору до так званого третього добровольчого армійського корпусу. Встигли набрати до 15 тисяч людей. З їхньою допомогою російське військове командування намагалося зупинити контрнаступ ЗСУ у Харківській області. З того часу про цей корпус більше нічого не чути", - йдеться у статті.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа": Контракт зі смертю: Росія збирає добровольців на війну з Україною

  • Вас також може зацікавити:

Від чого залежатиме контрнаступ ЗСУ: думка експерта

Беруть навіть "психів": нові подробиці вербування росіян у ПВК "Вагнер"

Концентрат гидоти: український художник показав справжню особу "вагнерівців"