RU  UA

Країна стала на небезпечний шлях? Експерт про результати перемоги Ердогана у Туреччині

Підсумки президентських виборів у Туреччині засвідчили, що в країні є поділ. Він головним чином стосувався великих міст та сільської місцевості, зокрема, у мегаполісах переміг саме Кемаль Киличдароглу.

Про це в ефірі Апостроф TV повідомив голова ГО "Центр прикладних досліджень", ГО "Центр міжнародної безпеки", кандидат історичних наук Андрій Каракуц.

Читайте також: Шахіст Ердоган: кому допомагає Туреччина в українсько-російській війні

"Загалом схоже на те, що цей розділ зберігатиметься. Наступного року у Туреччині будуть вибори до місцевих органів влади, і очікується, що продовжиться така сама тенденція, і у великих містах країни до влади прийдуть опозиційні політики", - розповів він.

За його словами, передвиборчу кампанію дуже критикували. Через те, що в інформаційному плані опозиційний кандидат не отримував достатньої кількості ефірів, можливість донести до виборців свої месенджі.

"Загалом на провладних каналах була досить брудна кампанія проти Киличдароглу, пов'язана з його нібито підтримкою терористів", - повідомив він.

Загалом вибори, на яких переміг Реджеп Ердоган, були легітимними, вони будуть ухвалені світовою спільнотою. Але залишаються питання щодо свободи преси, дотримання прав людини, незалежності судів. Туреччина перебуває на небезпечному шляху, що може призвести до посилення авторитарних тенденцій у країні, наголосив Андрій Каракуц.

Раніше повідомлялося, що президент Туреччини Реджеп Ердоган вперше з'явився на людях після раптових проблем зі здоров'ям.

  • Вас також може зацікавити:

Вибори на руїнах: чи зможе Ердоган зберегти владу в Туреччині

Республіка проти "імперії": чого чекати Україні від президентських виборів у Туреччині

Туреччина відмовилася передавати Україні ЗРК С-400: озвучено причину