RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Туреччина відмовилася передавати Україні ЗРК С-400: озвучено причину

Сполучені Штати Америки просили Туреччину передати Україні закуплені у росіян сучасні системи ППО С-400, але турецька влада відповіла відмовою.

Про це повідомляє Anadolu.

Читайте також: У українських бійців помітили незвичайні боєприпаси для ППО: фото та особливості

З такою заявою виступив глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу. Він розповів про те, що Вашингтон пропонував його країні або передати С-400 під контроль Америки, або віддати іншій країні, наприклад Україні.

Дипломат зазначив, що Туреччина відмовилася від такої пропозиції, оскільки вона, за його словами, спрямована на "утиск суверенітету".

Стамбул стикався з перешкодами при купівлі систем ППО в Америці, тому у 2017 році підписав контракт із РФ на постачання С-400. Після цього Туреччину виключили із програми розробки та оволодіння сучасними західними винищувачами F-35. Міністр закордонних справ Туреччини заявив про те, що зараз його країні не має наміру повертатися до програми, а вимагає повернути їй гроші, оскільки літаки їй не передали.

Нагадаємо, 20 квітня в Росії на шосе М2-Крим поблизу Тули перекинувся зенітно-ракетний комплекс С-400, який прямував на війну в Україну.

  • Вас також може зацікавити:

Не треба квапити події: в Україні можливість використання ЗРК Patriot при контрнаступі ЗСУ

Навчання на танках Abrams та нова допомога союзників: підсумки зустрічі Рамштайн-11

ЗСУ почали використовувати "екзотичний" варіант БМП: фото та особливості