RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Час вийшов: у США підтвердили загибель команди батискафу, яка шукала "Титанік", відео

У Сполучених Штатах підтвердили загибель команди батискафу під час експедиції до затонулого Титаніка в Атлантичному океані.

Про це повідомляє видання Dailymail, посилаючись на офіційну заяву берегової охорони.

Читайте: У Китаї будують величезну копію Титаніка з банкетними залами, театром та каютами для відпочинку: фото

Зазначається, що тіла п’яти членів екіпажу підводного корабля "Титан" можуть ніколи не дістати з дна океану, де вони загинули. Уламки судна знайшли в 500 метрах від носа знаменитого корабля.

Контрадмірал Джон Маугер, командир Першого району берегової охорони зауважив, що дистанційно керований апарат (ROV) виявив хвостовий конус "Титана" на дні моря приблизно в 1,6 тис. футів від носа Титаніка та інші уламки поблизу. Розмір поля уламків, виявленого в ході пошукових робіт, "відповідає вибуху в товщі води", пише CNN.

Це була миттєва смерть для чоловіків, деякі з яких заплатили по 250 тис. доларів кожен, щоб побачити знамениту корабельну аварію, зауважують ЗМІ.

Пошуки 21-футового підводного апарату, яким керує OceanGate Expeditions, завершилися 22 червня, коли дистанційно керований човен з канадського корабля знайшов його уламки на дні океану. За словами співробітників пошуково-рятувальної служби, чоловіки, ймовірно, загинули в неділю - до того, як військові літаки за допомогою гідроакустичних буїв помітили те, що могло бути звуком "стуку" SOS у воді.

Компанія OceanGate організувала тур до уламків легендарного Титаніка, куди відправилися гендиректор Стоктон Раш, Шахзада Давуд і його син Сулеман Давуд, Хеміш Хардінг і Поль-Анрі Наргеоле. Всі до останнього сподівалися, що членам екіпажу вдалося вижити.

Раніше ми писали, що рукописну листівку моряка з Титаніка вирішили продати за $15,000 - заради фінальної фрази шанувальники фільму готові на все.

  • Вас може зацікавити:

Підводний фотограф показав захоплюючі знімки "близнюка Титаніка", який затонув 105 років тому

Музею "Титаніка" довелося терміново евакуювати гостей - в усьому знову винен айсберг

Пляжники в Канаді знайшли пляшку з листом 1912 року - текст і висновки вчених викликають мурахи на шкірі