RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Померла знаменита французька співачка та актриса Джейн Біркін: фото і найвідоміші факти про зірку

Сьогодні, 16 липня, у віці 76 років, померла відома французька співачка та актриса Джейн Біркін. Всесвітньовідомою її зробила легендарна пісня "Je t’aime… moi non plus".

Про це повідомляє News in France.

Читайте також: Наркотики ні до чого: поліція назвала причину смерті дочки Елвіса Преслі

За даними видання, її було знайдено бездиханою у своєму паризькому будинку. Останніми місяцями співачка скасувала концерти за станом здоров'я.

Біркін народилася у Лондоні у 1946 році, переїхала до Франції наприкінці 1960-х. Після першого шлюбу з композитором Джоном Баррі, від якого у неї народилася дочка Кейт, яка померла у 2013 році, вона познайомилася з Сержем Генсбуром. Разом вони склали культову пару, яка просунула її на вершину хіт-парадів у 1969 році із незабутнім дуетом "Je t'aime… moi non plus".

Співачка, а також актриса, сценарист та режисер, вона зіграла у багатьох фільмах, таких як "Басейн", "Дом Жуан 73" або "Блудниця", а також пробувала свої сили у театрі. У вересні 2021 року вона вже змушена була скасувати концерти після того, як перенесла легку форму інсульту.

Шалена історія кохання Джейн Біркін та Сержа Генсбура завжди хвилювала французьку публіку завдяки романтичним та скандальним характерам пари. Свого часу надбанням публіки стала суперечка Джейн та Сержа у паризькому барі "Castel". Після того, як він шукав у її сумці "докази зради", Біркін шпурнула в його обличчя заварним тістечком і вибігла на бульвар Сен-Жермен. Серж погнався за нею, а Джейн у сукні від Yves Saint Laurent стрибнула у річку Сену.

Спочатку легендарна любовна пісня "Je t'aime... Moi Non Plus" (Я тебе кохаю... Я тебе теж ні) була записана композитором з екс-коханою, актрисою Бріжит Бардо, проте француженка заборонила випускати композицію, бо була одружена.

Скандальна пісня, яка була наповнена відвертими стогонами та зітханнями, стала забороненою у кількох країнах та засуджена Ватиканом. Однак згодом вона перетворилася на безперечний хіт та гімн кохання.

Модель жіночої сумки торгової марки Hermès Birkin bag названо на честь співачки.

Раніше ми розповідали про те, що дочка Роберта Де Ніро розкрила ймовірну причину смерті її 19-річного сина.

Вас також може зацікавити:

Куди зникла Надія Мейхер, чий чоловік під час війни продовжує вести бізнес у Росії.

Виїхав з України за два дні до вторгнення: куди зник відомий телеведучий Борис Бурда.

Куди зникла "Міс Україна Всесвіт" Інна Цимбалюк, яка одружена з російським олігархом.