RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Помер найстаріший чоловік у світі: був останнім з народжених у XIX столітті, фото

У минулу п'ятницю, 28 липня, у віці 127 років у Бразилії помер Хосе Пауліно Гомеш, який вважався найстаршим чоловіком у світі.

Про це пише nypost.

Читайте: Названо шість довгожителів за знаком Зодіаку - рідко стикаються з недугами

Чоловік помер у своєму будинку в Педра Боніта, бразильському муніципалітеті в штаті Мінас-Жерайс за тиждень до того, як йому виповнилося 128 років.

Гомес помер від відмови органів, ймовірно, через його похилий вік.

Він був похований наступного дня на місцевому цвинтарі Corrego dos Fialhos.

Згідно зі свідоцтвом, Гомес народився 4 серпня 1895 року, що зробило його людиною, яка пережила обидві світові війни та три глобальні пандемії. Після себе він залишив сімох дітей, 25 онуків, 42 правнуки та 11 праправнуків.

Дідусь усе життя намагався їсти лише органічну їжу, вирощену на селі. Він сам усе вирощував чи купував у сусідів. Також чарка вина щодня за вечерею були для нього обов'язковими. Він любив їздити верхи і перестав кататися на конях лише у 2019 році.

Юрисконсульт відділу реєстрації актів громадянського стану підтвердив, що вік Гомеша був точним, зазначивши, що той народився до 1900 року, проте його родина не зовсім впевнена у його віці, посилаючись на кілька місцевих випадків неправильного оформлення документів.

"Поруч живе жінка, якій 98 років. Вона каже, що знала його, коли він був ще хлопчиком", - розповіла місцевим ЗМІ онука Гомеша, Еліан Феррейра.

У той же час Книга рекордів Гіннеса стверджує, що 116-річна Марія Браньяс Морера з Іспанії, яка народилася 4 березня 1907 року, є найстарішою людиною, що живе у світі. А ось 114-річний житель Венесуели Хуан Вісенте Перес Мора є найстарішим чоловіком у світі.

Нагадаємо, раніше подружня пара встановила новий рекорд України .

  • Вас може зацікавити:

Бачила всякого на своєму пташиному віку: померла найстарша гуска України, фото

Люди незабаром стануть довгожителями: вчені зробили прогноз

Стежать за собою: названо імена жінок - довгожительок