RU  UA

Москва могла піти на поступки: Туреччина має свої інтереси у Нагірному Карабаху

У Вірменії наростає критика політики Росії, але поки що все це має більше політичний характер і немає підстав вважати, що Єреван перейде до табору противників Кремля. Хоча для Вірменії ситуація залишається непростою.

Ситуацію з Нагірним Карабахом прокоментував в ефірі Апостроф TV голова Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос.

Читайте також: Російські миротворці просто втекли: у Вірменії вимагають виходу із ОДКБ

"Тут Москва могла піти на поступки Туреччини. Не виключено, що нинішнє загострення в Карабаху могло обговорюватися під час нещодавньої зустрічі Путіна та Ердогана у Сочі", - зауважив він.

За його словами, Туреччина має інтерес у тому, щоб остаточно закрити питання з невизнаною "республікою" в Карабаху, а також змусити Вірменію дати коридор у Нахічевань, яка з нею прямо межує.

Зараз логістика однієї частини Азербайджану з іншою його частиною (Нахічевань) йде через Іран, що непросто з транспортної та політичної точки зору. З цією метою Анкара надає військову, політичну та логістичну підтримку Баку. У відкритті цього коридору в Нахічевані Туреччина бачить великий економічний потенціал для посилення своїх позицій у Центральній Азії.

"Росія тут уже не може спиратися на Вірменію, і зараз Москва намагається розіграти карту взаємодії з альянсом Азербайджан-Туреччина, але політичні позиції Кремля слабкі", - додав Ігор Семиволос.

Нагадаємо, у Нагірному Карабаху досягнуто домовленості про повне припинення бойових дій з 13:00 20 вересня.

  • Вас також може зацікавити:

У Вірменії почалися протести на фоні загострення в Карабаху: відео з Єревану

Обмежаться Карабахом? Три сценарії розвитку конфлікту між Азербайджаном та Вірменією

Путін прагне заморозити вірмено-азербайджанський конфлікт за сценарієм Донбасу