RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Четвертий день війни в Ізраїлі: ЦАХАЛ завдає ударів по Газі, президент Палестини зібрався до Путіна

Ізраїльська авіація продовжує повітряні удари по сектору Газа. За ніч армія оборони Ізраїлю вразила понад 200 цілей у секторі Газа.

Про це повідомляє Times of Israel.

Читайте також: Без світла, їжі та пального: Ізраїль розпочав повну блокаду сектора Газа

"Ізраїль продовжує свої повітряні удари по сектору Газа, оскільки прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху попередив, що відповідь Ізраїлю на різанину, влаштовану Хамасом в Ізраїлі в суботу, "відгукнеться для них протягом кількох поколінь", - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що армія оборони Ізраїлю за ніч вразила понад 200 цілей у секторі Газа.

У ЦАХАЛ заявляють, що серед інших військових об'єктів серед цих об'єктів є склад зброї у мечеті, квартира, що використовується силами протитанкових підрозділів ХАМАСу, та висотна вежа, яку використовують терористичні угруповання для контролю над територією.

Раніше ЗМІ повідомляли, що з суботи Ізраїль вразив 1707 цілей у секторі Газа, у тому числі 475 ракетних систем, 73 командних центри, 23 об'єкти стратегічної інфраструктури та 22 підземні об'єкти.

Палестинські ЗМІ стверджують, що вночі ізраїльські війська увійшли до міста Наблус, розташованого на Західному березі Йордану. Там точилися бої.

За даними влади Ізраїлю, понад 900 ізраїльтян загинули, понад 250 тіл знайдено на музичному фестивалі та понад 100 у кібуці біля кордону.

За даними Міністерства охорони здоров'я Гази, було вбито 687 палестинців. За словами президента Байдена, щонайменше 11 громадян США загинули.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив про готовність до будь-якої форми посередництва для вирішення палестино-ізраїльського конфлікту, включаючи обмін полоненими.

"Ми, як Туреччина, готові до будь-якого виду посередництва, включаючи обмін полоненими, якщо цього вимагатимуть сторони. Ми продовжуємо наші інтенсивні дипломатичні контакти заради миру між Ізраїлем та Палестиною", - сказав Ердоган.

Своєю чергою, президент Палестини Махмуд Аббас готує візит до Росії і готовий незабаром прибути до Москви.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Ізраїль розпочав операцію в секторі Газа, у відповідь ХАМАС загрожує стратити заручників.

Вас також може зацікавити: