RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Авіація ЦАХАЛ завдала ударів по "гнізду терору" у Газі: що відбувається в Ізраїлі у п’ятий день війни

Армія оборони Ізраїлю завдала масованих авіаударів по сектору Газа, вразивши за останній день понад 200 цілей у прибережному районі Аль-Фуркан міста Газа. Цей район був названий "гніздом терору", який ХАМАС використовував для нападу на Ізраїль.

Про це повідомляє Times of Israel.

Читайте також: Без світла, їжі та пального: Ізраїль розпочав повну блокаду сектора Газа

В ЦАХАЛ заявляють, що нічні атаки стали третім повітряним рейдом на Аль-Фуркан за останні 24 години. Цей район був названий "гніздом терору", який ХАМАС використав для нападу на Ізраїль. Внаслідок трьох атак було вражено близько 450 цілей. В ударах взяли участь десятки винищувачів.

Повідомляється, що ізраїльські авіаудари в Газі вночі завдали удару по будинку родичів Мохаммада Дейфа, військового командира ХАМАС, в районі Кізан-ан-Наджар в Хан-Юнісі. Ізраїльські літаки завдали удару по дому батька Дейфа, вбивши брата терориста, його сина та онуку брата. За словами Аль-Маядіна, кількість родичів знаходилися в будинку в Хан-Юнісі і опинилися під завалами невідомо.

Також ізраїльські сили оборони повідомили, що зафіксували кілька запусків із Сирії територією Ізраїлю.

"Нещодавно ідентифіковано кілька запусків із Сирії на територію Ізраїлю, частина з яких перетнула територію країни і, ймовірно, впала на відкритій місцевості", - йдеться у повідомленні.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Ізраїль розпочав операцію в секторі Газа, у відповідь ХАМАС загрожує стратити заручників.

Вас також може зацікавити: