RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

24 червня

Всі новини

Це не схоже на авіаудар: як зараз виглядає лікарня в Газі і що там сталось

Судово-медична експертиза відкритих відео та випусків новин дала більш чітку картину того, що сталося 17 жовтня в арабській лікарні аль-Ахлі на півночі сектора Гази, коли загинули понад 470 людей та понад 300 отримали поранення.

Про це повідомляє видання The Guardian.

Читайте також: Бойовики ХАМАСу використовували зброю з КНДР: в Ізраїлі оприлюднили докази

Як зауважують журналісти, трагедія в аль-Ахлі на півночі сектора Гази спровокувала взаємні звинувачення, які лунають по всьому Близькому Сходу та за його межами.

Палестинські посадовці звинувачують ізраїльський авіаудар у вибуху. Ізраїль заявляє, що вибух стався через невдалий запуск ракети бойовиками палестинського угруповання "Ісламський джихад". Останній заперечує свою провину.

Експертиза відкритих відео та випусків новин дала уявлення того, що могло статися у вівторок ввечері.

Так, на кадрах видно, як удар по лікарні стався о 18:59 за місцевим часом, і на темному горизонті помітне масивний помаранчевий шлейф, який поглинув будівлю.

Зокрема, на відео, трансльованому Al Jazeera та перевіреному Guardian, видно, як бортова зброя рухається по траєкторії над Газою та спалахує в повітрі, а за мить - у лікарні пролунав вибух.

На брифінгу ізраїльські військові заявили, що бойовики "Ісламського джихаду" випустили ракети поблизу лікарні, і що "розвіддані з багатьох джерел" вказують на те, що відповідальність за це несуть вони. Головний речник ізраїльської армії контр-адмірал Даніель Хагарі заявив, що армія визначила, що під час вибуху в цьому районі не було атак з повітряних сил, наземних чи морських атак. Радар зафіксував вихідні ракетні обстріли в ту ж мить і перехопив зв’язок між бойовиками, які обговорювали напад, що свідчить про те, що ракети випустив "Ісламський джихад".

Своєю чергою, ХАМАС закликав "притягнути Ізраїль до відповідальності за геноцид, який він здійснює вже одинадцятий день поспіль у вже заблокованій зоні".

Вибух стався, коли лікарню використовували як безпечний притулок для цивільних під час потужного ізраїльського бомбардування по ХАМАСу.

Нагадаємо, раніше Ізраїль оприлюднив докази причетності палестинських бойовиків до удару по лікарні у Газі.

  • Вас також може зацікавити:

В ХАМАС заявили про готовність відпустити заручників, але є умова для Ізраїлю

Світом прокотилися масштабні акції після удару по лікарні в Газі: відео з Йорданії, Туреччини, Лівану, Іспанії та Німеччини

Криптобіржа з Росії обслуговує терористів ХАМАС: деталі розслідування