RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

США готуються до тривалої війни з хуситами: у Байдена зробили заяву

Адміністрація президента США Джо Байдена готується до тривалої військової кампанії проти єменських хуситів, адже декілька потужних ударів не зупинила напади угруповання на іноземні судна в Червоному морі.

Про це пише The Washington Post з посиланням на представників адміністрації Байдена.

Читайте також: Доброго ранку, Ємен: чого досягли Штати з союзниками

Наразі Білий дім з високопоставленими посадовцями розробляють плани подальших дій у відповідь на дії хуситів. У свою чергу, єменське угрупування розглядає свою кампанію, яка включає більше ніж 30 ракетних та безпілотних атак на комерційні та морські судна з листопада, як засіб тиску на Ізраїль.

Співрозмовники видання розповіли, що своїми ударами по Ємену американці намагалися підірвати високопоставлений військовий потенціал хуситів, для обмеження можливості нападати на судна в Червоному морі та Аденській затоці, а також забезпечити достатній стримувальний чинник, аби компанії зі судноплавства, які уникають ризику, відновили відправку суден водними шляхами зазначеного регіону.

"Ми чітко уявляємо собі, хто такі хусити та який їхній світогляд. Тому ми не впевнені, що вони негайно припинять свої дії, але ми, безумовно, намагаємося послабити та знищити їхній потенціал", - заявив високопоставлений чиновник Штатів.

Нагадаємо, у ніч на 13 січня війська США, які разом з Великою Британією та іншими союзниками почали масово атакувати хуситів в Ємені 12 січня, завдали удару по їхнім радіолокаційній станції ракетами Tomahawk, щоб знизити їхню здатність атакувати морські судна.

  • Вас може зацікавити:

Іран завдав удару по об'єктах США: відео

Ракети у всі боки: чому Іран атакує сусідів

Ємен не Росія: чому Захід так сміливо б’є по хуситах