RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Армія оборони Ізраїлю вивела всі підрозділи із сектора Гази, залишаться лише прикордонники

Армія оборони Ізраїлю, яка разом із США готується до атаки Ірану, оголосила про завершення активного наземного вторгнення і що повністю йде з південної частини сектору Газа, залишивши лише прикордонників.

Про це повідомляє ізраїльська газета The Jerusalem Post.

Читайте також: Іран попередив про удари по Ізраїлю: як країна, що воює, готується до години Х

Рішення про вихід ЦАХАЛ із південної частини Гази ухвалили майже через два дні після відкриття контрольно-пропускного пункту Ерез та порту Ашдод для перекидання гуманітарної допомоги.

"Хоча високопосадовець ЦАХАЛу заявив, що ця зміна не має нічого спільного з тиском США, час був безпомилково обраний відразу після катастрофічного помилкового вбивства ЦАХАЛом семи співробітників гуманітарної допомоги минулого тижня", - пише видання.

Ізраїльська армія вивела всю 98-ю дивізію з Хан-Юніса на півдні Гази, залишивши бригаду "Нахаль" та частини 401-ї бригади у північній та центральній частині регіону, які відрізані від півдня.

Як пояснює The Jerusalem Post, в результаті цього рішення палестинці можуть вільно пересуватися в межах південної частини Гази та Хан-Юніса, але існує повний вакуум для запобігання поверненню управління ХАМАСом. Водночас місцеві жителі не можуть пересуватися з півдня на північ, понад два мільйони з них відокремлені від своїх громад. У північній частині Гази налічується 150-300 тисяч палестинців, які не покидали її.

Нагадаємо, у березні в Ізраїлі висловилися про припинення вогню в секторі Газа.

  • Вас може зацікавити:

Іран може вдарити по Ізраїлю протягом 2 днів: йдеться про сотні ракет і дронів

Ізраїль ударив по "КУДС" у Сирії: серед загиблих міг бути іранський генерал

В Ізраїлі почалися масові протести, десятки тисяч людей вимагають відставки уряду