RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

Всі новини

У Копенгагені спалахнула історична будівля біржі, якій 400 років. Фото і відео

У Копенгагені загорілася фондова біржа Берсен, якій майже 400 років - з будівлі уже впав знаменитий 54-метровий шпиль у формі скручених хвостів драконів.

Про це повідомляє "DR".

Подія сталася у вівторок вранці, 16 квітня. Зазначається, що останнім часом одна з найвідоміших будівель данської столиці перебувала на реконструкції. Наразі причини займання невідомі, інформації щодо постраждалих немає.

Усіх, хто перебував у будівлі, евакуювали, та почали виносити дорогоцінні предмети, серед яких, зокрема, картина П. С. Кроєра "Копенгагенська фондова біржа".

"Стіни там заповнені неоціненними картинами, є бібліотека з великими скарбами, а ще є архітектура та сама будівля. Це справді катастрофа, яку ми зараз бачимо", — заявив музейний інспектор Бенджамін Асмуссен.

За словами професора Могенса А. Моргена зі "Школи архітектури" в Орхусі, Берсен пережив безліч великих копенгагенських пожеж, проте, за старими міфами, будівля завжди залишалася цілою завдяки знаменитому драконячому шпилю.

"Насправді сумно думати про цю історію тепер, коли шпиль впав", – сказав професор.

На місці події працюють рятувальники, які намагаються загасити пожежу, територія оточена поліцією, а найближчі дороги заблоковані. Автомобілістів просять їхати об'їзними маршрутами.

Читайте також: За три дні згоріло понад дві тисячі будинків: в 1811 році в Києві сталася одна з найбільших пожеж в історії, фото

Нагадаємо, фондова біржа є однією з найстаріших будівель Копенгагена, яка розташована на вулиці Слотсхольмен у самому центрі Копенгагена. Її проєктували брати Луренс і Ганс ван Стінвінкель, але побудував її Крістіан IV. Будівництво закінчили встановленням шпилю у 1625 році. І аж до XIX століття вона функціонувала як товарна біржа. На сьогодні фондова біржа належить Dansk Erhverv, а будівля охороняється через свою культурну та історичну цінність.

Раніше ми писали, що розкішну будівлю у Києві знищила пожежа.

  • Вас може зацікавити:

Архітектурна перлина Києва, "переповнена нечистю": містичні легенди про замок Річарда

У Парижі загасили Нотр-Дам-де-Парі: хроніка подій, подробиці, фото і відео

У радіусі 500 метрів відчувався жахливий жар: очевидець про пожежу в Нотр-Дам-де-Парі