RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У Росії затримали заступника Шойгу: що відомо про чиновника-мільйонера

У Росії за підозрою у хабарництві затримали заступника голови Міністерства оборони Тимура Іванова.

Про це повідомив Слідчий комітет РФ.

Читайте також: "СВО" закінчилася: яку "повноцінну" війну задумав Путін проти України

Як зазначається, Іванова затримали в рамках справи за ч. 6 ст. 290 Кримінального кодексу "отримання хабаря в особливо великому розмірі".

Як зазначають російські пропагандистські медіа, Іванов "відомий широкому загалу як один із найбагатших силовиків", а його дружина Світлана Захарова - бізнесвумен і "відома світська левиця".

Тимур Іванов обіймає посаду заступника міністра оборони Росії з 2016 року і займається питаннями закупівель військової продукції, будівництва та реконструкції об'єктів Міноборони.

У 2022-му соратники нині покійного опозиційного політика Олексія Навального випустили розслідування про розкішне життя дружини заступника міністра у Франції, елітну нерухомість, яхти та рахунки за відпочинок у Сан-Тропе.

У травні 2023-го розслідування про Іванова також випустив Центр "Досьє", де йшлося про те, що заступник міністра оборони наживає особистий капітал, у рази завищуючи кошториси на державні будівельні підряди, які йдуть на відновлення окупованого Маріуполя.

Як пишуть деякі ЗМІ, затримання є найгучнішим ударом по команді міністра оборони Сергія Шойгу за весь час його роботи на цій посаді.

"Навіть заколот Євгена Пригожина таким не був. Відставка міністра не виключена", - повідомляють російські пабліки, посилаючись на джерела.

Російському диктатору Володимиру Путіну вже доповіли про затримання Іванова, також заздалегідь повідомили Шойгу, повідомив його речник Дмитро Пєсков.

Також повідомляється, що затриманий заступник голови Міноборони Іванов ще вдень був присутнім на засіданні колегії міністерства.


Стаття Кримінального кодексу, за якою затримали Іванова, передбачає за кваліфікуючими ознаками суму хабара у понад 1 мільйон рублів. Йому загрожує покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.

Раніше ми повідомляли про те, що навіть у разі загальної мобілізації у РФ російські окупаційні війська зможуть ще два роки вести бойові дії проти України.

  • Вас також може зацікавити:

ЗСУ отримають сучасні системи Vera-EG: фото, відео та особливості

Танки Abrams для України: Пентагон уклав контракт на виготовлення на $27,1 млн

Leopard та Abrams проти російських танків: думка військового аналітика