RU  UA  EN

Неділя, 30 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 червня

28 червня

Всі новини

Єменські хусити могли потопити ще одне судно в Червоному морі

Єменські хусити, які 13 червня атакували протикорабельними ракетами українське судно Verbena, що експлуатується Польщею, ймовірно також потопили ще одне судно - внаслідок нещодавнього ракетного удару з боку бойовиків хуситів у Ємені на дно пішов грецький вуглевоз "Tutor".

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "Reuters".

Зазначається, що за даними Службу морських торгових операцій Сполученого Королівства (UKMTO), цей корабель уразили ще 12 червня.

"Військова влада повідомляє про морське сміття та нафту, помічені в останньому зареєстрованому місці", - йдеться в оновленому звіті від UKMTO.

Читайте також: "Поклали" інтернет у регіоні? Хусити здійснили нову зухвалу атаку у Червоному морі

Один з членів екіпажу, який, ймовірно, знаходився у машинному відділенні Tutor під час нападів і досі вважається зниклим безвісти.

Зазначимо, що з листопада минулого року хусити у Ємені почали завдавати ударів по кораблях у регіоні Червоного моря. Вони пояснюють свої атаки на комерційне судноплавство "знаком солідарності" з угрупованням ХАМАС у Секторі Газа, де Ізраїль проводить військову операцію проти терористів у відповідь на масований напад у жовтні 2023 року.

Раніше ми писали, що США та Британія завдали авіаударів по хуситах в Ємені.

  • Вас може зацікавити:

США та Ізраїль готуються до атаки Ірану: у Байдена не виключають найгіршого сценарію