RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

19 вересня

Всі новини

У Непалі під час зльоту розбився літак, багато загиблих

У Непалі під час зльоту розбився регіональний пасажирський літак, призвівши щонайменше до 18 загиблих.

Про це інформує Reuters та CNN.

Зокрема Reuters зауважує, що пасажирський літак належав непальській авіакомпанії Saurya Airlines. Він розбився і загорівся під час зльоту зі столиці Непалу Катманду. На борту у той момент перебували два члени екіпажу і 17 техніків. Літак мав прямувати на регулярне технічне обслуговування до нового аеропорту Покхари.

"Незабаром після зльоту ... літак відхилився вправо і впав на східну сторону злітно-посадкової смуги", - йдеться в заяві Управління цивільної авіації Непалу.

Вісімнадцять осіб з тих, хто був на борту, були громадянами Непалу, а один інженер - з Ємену. "Живим вдалося врятувати лише капітана, який проходить лікування в лікарні", - сказав прессекретар міжнародного аеропорту Катманду "Трібхуван".

Видання передає, що було видно, як літак пролетів трохи вище злітно-посадкової смуги, а потім нахилився вправо перед падінням.

"Літак повинен був пройти технічне обслуговування протягом місяця, починаючи з четверга ... Незрозуміло, чому він розбився", - сказав керівник відділу маркетингу авіакомпанії Saurya Airlines.

CNN також вказує, що щонайменше 18 загиблих в результаті падіння літака. На кадрах, отриманих непальською поліцією, видно густий дим, що валив з палаючого літака на злітно-посадковій смузі аеропорту.

Співробітник відділу інформації міжнародного аеропорту Трібхуван вказав CNN, що літак розбився під час зльоту з Катманду до міста Покхара близько 11 години ранку за місцевим часом. "Рятувальні роботи були розпочаті негайно, і ситуація була взята під контроль", - повідомили в авіаційному відомстві.

"Ця катастрофа ще раз підкреслює небезпеку авіаперельотів у Непалі - країні, яку часто називають одним з найризикованіших місць для польотів через численні фактори, в тому числі через її гірський рельєф", – пише CNN.