RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

20 вересня

19 вересня

Всі новини

На захист Павла Дурова стали расисти та неофашисти

Активісти вкрай правого штибу, агресивні прихильники переваги білої раси та неофашисти, які зібрали велику кількість підписників у Telegram, стали на захист засновника додатка Павла Дурова.

Про це йдеться у статті NBS News.

Зазначається, що Telegram давно став відомим як важливе місце збирання людей та груп, вигнаних з інших соціальних мереж.

Серед захоплених користувачів Telegram є цілий спектр правих політичних діячів від консервативних експертів та союзників колишнього президента Дональда Трампа до войовничих екстремістських груп, які влаштовували заходи прихильників переваги білої раси. Навпаки, там рідко можна зустріти відомих демократів чи прогресистів.

"Темрява швидко опускається на колись вільний світ ", - написав цього тижня в соцмережі X консервативний американський журналіст Такер Карлсон, який має велику кількість підписників у Telegram.

Telegram не так широко використовується в США, як, наприклад, WhatsApp, але дослідники роками спостерігали, що він став критично важливим для таких груп, як Proud Boys та Patriot Front, надавши їм простір для організації, вербування членів та поширення пропаганди, сповненої ненависті. Це дало додатку прізвисько "Terrorgam" серед дослідників, які борються із проявами ненависті.

Американський білий націоналіст Нік Фуентес, якого забанили в більшості соціальних мереж, але у якого понад 63 000 передплатників у Telegram, написав у X, що арешт Дурова "є ще однією обурливою атакою на свободу слова з боку західних еліт, які не зупиняться ні перед чим, щоб контролювати та стежити за всіма глобальними комунікаціями ”. Фуентес часто вихваляв Адольфа Гітлера.

Кіт Вудс, ірландський білий націоналіст, канал Telegram якого налічує понад 30 000 передплатників, назвав безумством арешт Дурова. Одіозна конгресуман Марджорі Тейлор Грін написала на X: "Свобода слова піддається нападкам у всьому світі. Чому думки та голоси людей становлять таку загрозу?" . Грін веде два активні та перевірені канали в Telegram, які загалом мають понад 98 000 передплатників.

Серед активних екстремістських каналів у Telegram є кілька, які належать вкрай правій організації Patriot Front. Також є канали, присвячені вкрай правій Proud Boys, групі, колишній лідер якої Енріке Тарріо відбуває 22-річний тюремний термін через напад на Капітолій.

Як повідомляв "Апостроф", засновника месенджера Telegram Павла Дурова звільнили під судовий нагляд із зобов'язанням внести заставу.