RU  UA  EN

Пʼятниця, 27 вересня
  • НБУ:USD 40.87
  • НБУ:EUR 45.45
НБУ:USD  40.87
Світ

Новини

26 вересня

Всі новини

Британія поширила санкції на судна та компанії російського сектору СПГ

Британія поширила санкційні обмеження на п’ять суден і два підприємства російського сектору скрапленого природного газу (СПГ), включно з флагманським проєктом "Арктик СПГ 2".

Про це повідомили у пресслужбі уряду країни.

Як зазначили у пресцентрі, йдеться про перший випадок, коли Британія використала свої нові повноваження щодо специфікації безпосередньо проти суден, що перевозять зріджений газ.

"Сьогоднішні дії є продовженням спільних зусиль із союзниками щодо припинення спроб Росії збільшити свої майбутні доходи від продажу енергоносіїв - найважливішого джерела фінансування війни Путіна в Україні", - зазначили в уряді.

Там наголосили, що саме газ - важливе джерело фінансування протиправної війни Росії в Україні. Так, відомо, що РФ планує наростити доходи від СПГ, збільшивши частку на світовому ринку з 8 до 20%.

В уряді нагадали також, що раніше цього року країна ввела санкції проти "Арктик СПГ 2" разом із союзниками у США та ЄС. Після чого проєкт був змушений зменшити виробництво.

Загалом Британія вже запровадила санкції проти 15 суден і організацій, що залучені до діяльності в російському секторі СПГ.

Нагадаємо, раніше Сполучені Штати запровадили нові антиросійські санкції. Обмеження торкнулися оборонного та металургійного комплексів.