RU  UA  EN

Середа, 9 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.75
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

9 жовтня

Всі новини

Байден поговорить з прем'єром Ізраїлю, щоб "визначити межі ізраїльської відплати"

Президент США Джо Байден має провести телефонну розмову з прем'єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу щодо планів Ізраїлю завдати удару по Ірану.

Про це повідомляє Axios.

В матеріалі зауважують, що розмова, яка запланована на середу, 9 жовтня, має стати першою між Байденом і Нетаньягу за останні два напружені місяці.

"За словами двох ізраїльських чиновників, у вівторок ввечері Нетаньягу провів кілька годин на переговорах з високопоставленими міністрами і керівниками ізраїльських військових і розвідувальних служб, намагаючись дійти згоди щодо масштабів і термінів ізраїльських атак", - пише Axios.

За словами чиновників, очікується, що відповідь Ізраїлю буде значною і, ймовірно, включатиме поєднання авіаударів по військових об'єктах в Ірані і таємних атак, подібних до тієї, в результаті якої в Тегерані було вбито лідера ХАМАС Ісмаїла Ханію.

Ізраїль також зважує потенційні удари по нафтовій інфраструктурі Ірану, проти яких, за словами Байдена, він виступає.

Американський чиновник наголосив: "Ми хочемо використати цей заклик, щоб спробувати визначити межі ізраїльської відплати".

Він також вказав, що в США хочуть переконатися, що Ізраїль атакує цілі в Ірані, які є важливими, але при цьому атака не буде непропорційною.

Раніше "Апостроф" писав, що внаслідок серії авіаударів, завданих 7 жовтня по підземних командних центрах "Хезболли" на півдні Лівану, знищено щонайменше 50 терористів. У тому числі 6 старших командирів з Південного фронту "Хезболли" та спецпідрозділу "Радван".