RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Лівії загинув російський журналіст, який воював у складі ПВК: з'явилися деталі і фото

У Лівії загинув 55-річний російський журналіст з Єкатеринбурга Євген (Жаксибай) Ілюбаєв, раніше він був учасником приватної військової компанії (ПВК) і воював на Близькому Сході.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на Lenta.ru.

Згідно з даними журналістів, Ілюбаєв міг значитися у відомій ПВК Вагнера. Близько року тому він отримав медаль "За відвагу", яка вручалася родичам бійців ПВК, загиблих в Сирії.

"Коли пішли повідомлення, що наші загинули в Лівії, чомусь відразу з'явилися погані думки. Почали з'ясовувати, чи немає його серед загиблих. Так і сталося", - повідомили журналісти.

Журналіста поховали в Новоорську Оренбурзької області, РФ.

Раніше в британських ЗМІ писали, що 100 російських найманців прибули до Лівії, щоб допомагати місцевому фельдмаршалу Халіфі Хафтару.

ПВК Вагнера - збройне формування, яке пов'язують з російським бізнесменом Євгеном Пригожиним. Його найманці надають "послуги" в країнах Африки, також брали участь в бойових діях на Донбасі і в Сирії.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі з'явилося ще одне підтвердження участі російських найманців ПВК "Вагнер" в конфлікті в ЦАР, де раніше сталося жорстоке вбивство російських журналістів, які розслідували діяльність приватних армій.