RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Від досьє на Трампа відмовлялися ФБР, ЗМІ та Маккейн - Guardian

Компромат російських спецслужб на Дональда Трампа, опублікований виданням Buzzfeed, спочатку змінив кілька замовників, а потім передавався різним особам для перевірки викладених даних.

Про це пише газета Guardian, передає Інтерфакс.

За даними видання, відставний європейський розвідник отримав замовлення на складання досьє на Трампа від суперника мільярдера по внутрішньопартійних праймеріз, тобто від однопартійця. Доповідь не була готова до того моменту, коли Трамп виграв праймеріз, але на нього знайшовся новий замовник - цього разу від демократів. За словами Guardian, не факт, що це був штаб Хілларі Клінтон, це могло бути приватна особа, зацікавлена у програші Трампа на виборах.

"Автор досьє зміг зібрати значну кількість матеріалів про Трампа від своїх російських джерел, з якими він співпрацював роками і довіряв їм, а також від олігархів, які проживають на Заході", - пише видання.

Автор доповіді вирішив, що зібрана ним інформація має велике значення, і відправив його в ФБР, а також, можливо, в розвідку власної країни, але та не стала їм займатися. ФБР, у свою чергу, дало запит на додаткову інформацію, але більше не виходило на зв'язок з автором. Після цього екс-розвідник зустрічався з журналістами з журналу Mother Jones, який не став публікувати сам компромат, але повідомив про його існування.

Як пише Guardian, в листопаді про доповідь дізнався сенатор-республіканець Джон Маккейн, але йому консультанти порадили не вплутуватися в справу через недостатність доказів публікації.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що ЗМІ назвали ім'я автора секретної доповіді з компроматом на Трампа.