RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

"Схвалено Путіним": головні тези компромату на Трампа

Кремль "залицявся" до Трампа останні п'ять років

Кремль "залицявся" до Трампа останні п'ять років Американське видання Buzzfeed опублікувало доповідь про збір російськими спецслужбами компромату на новообраного президента США Дональда Трампа Фото: EPA/UPG

До нового крісла президента США - рукою подати. Залишилося всього нічого, та 20 січня Трамп вступить в свою нову посаду. Однак ці останні дні очікування багато що може зіпсувати настрій новообраному президенту США. Мова вже не тільки про «російський слід». Сьогодні стало відомо про те, що у російських спецслужб нібито є компромат на Трампа. Так, американське видання Buzzfeed опублікувало 35-сторінкову доповідь про збір російськими спецслужбами компромату на обраного президента США Дональда Трампа.

Документ, як стверджується, був підготовлений неназваним колишнім співробітником британської розвідки для політичних опонентів Трампа. Кремль вже встиг відмахнутися і заявити, що повідомлення про компромат - це спроба нашкодити відносинам РФ і США. Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков стверджує, що Москва не володіє компроматом на обраного президента США, а також, що немає у неї і компромату і на суперницю Трампа - Хілларі Клінтон. Трамп прокоментував подію коротко. "Фейкові новини - тотальна політична полювання на відьом", - написав він у своєму Twitter.

Тим часом, громадськість «смакує» шокуючі моменти з «компромату» на Трампа, які вже встигли потрапити в Інтернет. «Апостроф» пропонує ознайомитися з основними витягами з доповіді.

- Кремль "культивував і підтримував» Дональда Трампа, по крайней мере, 5 років. Він був "схвалений Путіним" і отримав компрометуючу інформацію для того, щоб «провокувати розколи і розділення в західному альянсі". Мета Путіна полягала в тому, щоб посіяти ворожнечу як всередині самих США, але більш і особливо в трансатлантичного альянсу, який розглядається російським президентом як ворожа сторона. Щоб «усластіть» Трампа, йому також пропонували дуже вигідні угоди з нерухомістю в Росії.

- Однак наслідки у такої взаємодії були і іншого порядку. Москва використовувала "особисті нав'язливі ідеї та сексуальних збочень Трампа", щоб отримати корисний компромат на Трампа. У колишніх вищих російських військових розвідки стверджують, що у них достатньо компромату через діяльність Трампа в Москві. Коли Трамп знаходився в Москві в 2013 році (відомо з достовірних джерел, уточнюється в доповіді), він влаштовував там секс-вечірки. Відповідно до інформації джерела, Трамп під час однієї зі своїх поїздок до Росії зупинився в п'ятизірковому готелі класу «люкс» The Ritz Carlton Moscow в Москві. Він заселився в президентський люкс, в якому під час свого офіційного візиту в Росію жив президент США Барак Обама разом зі своєю дружиною Мішель. Трамп запросив до себе в номер повій, які влаштували перед ним «золотий дощ» на тій ліжка, на якій Обама ночував зі своєю женой.Все це було зафіксовано на камеру.

- Компромат на Хілларі Клінтон збирався російськими спецслужбами протягом багатьох років, і в основному складається з прослушки розмов. Цією «роботою» зі збору компромату керує Пєсков. Глава АП Росії Іванов обурювався з приводу такого сильного втручання і навіть хотів зупинити самостійну «гру» Пєскова.

- Російський режим стояв за недавньої витоком електронних листів Демократичного національного комітету на платформу WikiLeaks. Операція була проведена за сприяння Трампа і членів його команди. В обмін на таке співробітництво команда Трампа погодилася відсторонитися від російського вторгнення в Україну, як частини кампанії, і зайнятися оборонними обов'язками США-НАТО в Балтії та Східної Європі, щоб відвернути увагу від України, пріоритетною для Путіна, тема якої повинна бути знята з порядку. Хоча більшість вважають, що Кремль позаду не має відношення до витоку електронної пошти, це досить спірне технічне питання. Тому Кремль не буде поки ризикувати і нові матеріали на Wikileaks подібного порядку не з'являться найближчим часом.

- У колишнього президента України Віктора Януковича і президента РФ Володимира Путіна була таємна зустріч біля Волгограда, на якій побіжний екс-президент України переконував російського лідера в тому, що немає доказів його "відкатів" Манафорту. У тексті документа говориться, що зустріч відбулася 15 серпня. Путін і його оточення скептично ставляться до Януковича і боялися скандалу через «премій» Манафорту. Останній визнав, що його викриття зіграли роль в тому, що він пішов у відставку під час передвиборної кампанії Трампа. Однак також в цій історії був замішаний і його попередник, Корі Левандовскі, який ненавидів Манафорта.

- У Росії велика програма спонсорованих державою наступальних кібероперацій. Зовнішні цілі включають в себе іноземні уряди і великі корпорації, особливо банки. Однак тим самим, Кремль обзавівся зайвими проблемами. Оскільки тепер російської влади необхідно боротися з місцевими хакерами, які діють за межами державного контролю. Так, Центральний банк РФ стверджує, що було більше 20 серйозних нападів на кореспондентських рахунках, що належать ЦБ РФ в 2015 році. Шахраям вдалося роздобути кілька мільярдів рублів.

- Запред уряду РФ Ігор Сєчін і керівник внутрішніми справами Держдуми Ігор Дівейкін зустрічалися з радником Трампа. Згадуються також такі російські чиновники як - говорили про майбутнє двостороннє співробітництво в галузі енергетики та питання санкцій проти РФ через конфлікт в Україні.

- Росія намагається трохи згладити ситуацію і заперечує зв'язок з Трампом. При цьому, джерело стверджує, що регулярний обмін інформацією з Кремлем існує, по крайней мере, вже 8 років.

Читайте також

Концтабір на окупованих територіях, що означатимуть для України вибори Путіна

Путін фальсифікував результати виборів 2024 року, щоб показати підтримку, зокрема й на окупованих територіях України

РДК у бороду, ЛСР у ребро: головні цілі Путіна на "виборах"

Кремль хоче намалювати підтримку Путіну на захоплених територіях України, щоб легітимізувати їхню окупацію

Людина, яка змогла: чому Залужному вдалося звільнитися з військової служби

Обставини визнання Валерія Залужного непридатним для несення військової служби викликали питання у суспільстві