RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Washington Post оприлюднила розмову лідерів Республіканської партії США про Україну

Американська газета The Washington Post опублікувала розмову членів Республіканської партії США щодо ситуації в Україні.

Розшифровка розмови розміщена на сайті видання.

За інформацією журналістів, дану бесіду вели сенатор Кевін Маккарті, конгресмен Кетті Макморрис-Роджерс, конгресмен Патрік Макгенрі і спікер Конгресу Пол Райан. Відзначається, що ще один учасник розмови залишився невідомим.

Зокрема, Роджерс задав питання Райану: "Що сьогодні відбувається в Україні?".

"Росіяни бомблять їх, випускаючи 30-40 артилерійських снарядів в день. Крим втрачено. І вони (Україна - ред.) намагаються привести в порядок свій уряд з метою продемонструвати, що вони хочуть бути західними. Вони намагаються довести західному світові, що вони хочуть бути західними або вестернизуватися, так що вони можуть отримати підтримку, щоб повернути свою країну", - зазначив Райан.

У свою чергу, Роджерс сказав, що рік тому був в Україні: "Ці люди живуть на лінії фронту. Вони воюють за свою свободу, за свою незалежність".

За словами Раяна, Захід втомився не від України, а від Росії, яка фінансує популістів у США і намагається "підірвати нашу країну".

Роджерс також підкреслив, що Росія використовує пропаганду не тільки в Україні, але і фінансує неурядові організації в Європі, які виступають проти видобутку сланцевого газу методом гідророзриву пласта.

Райан додав, що РФ намагається спрямувати Україну проти самої себе, зазначивши, що цей намір Кремля є маніакальним.

Крім цього, "республіканці" підкреслили, що за зломом серверів Демократичної партії США під час американських президентських виборів стоїть саме Росія.

Як повідомляв "Апостроф", США прийняли бюджет на 2017 фінансовий рік, який передбачає допомогу Україні в розмірі 560 млн дол.