RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

У США переполох через наближення потужного урагану

У зв'язку з наближенням урагану "Марія" для декількох ділянок Східного узбережжя американського штату Північна Кароліна (США) оголошено штормове попередження.

Про це передає Bloomberg з посиланням на Національний центр по спостереженню за ураганами США.

"Попередження про тропічний шторм оголошено на ділянці узбережжя Північної Кароліни від Серф-Сіті на північ до кордону Північної Кароліни з Вірджинією", - розповіли в центрі.

Небезпечний сильний приплив загрожує жителям берегової лінії від мису Лукаут до населеного пункту Дак, розташованого на довгій косі, що обгинає північну частину узбережжя Північної Кароліни.

Згідно з прогнозами метеорологів, найбільш ймовірний маршрут просування "Марії" включає дві точки узбережжя Північної Кароліни. У той же час максимальна швидкість вітру в межах урагану знизилася з 51,4 м/с до 46,9 м/с, що відповідає другій категорії з п'яти можливих. Епіцентр "Марії" знаходиться в 685 км на південний схід від мису Хатеррас (штат Північна Кароліна) і просувається поки в північно-західному напрямку зі швидкістю 4,0 м/с.

Як повідомляв "Апостроф", сукупний збиток, нанесений економіці США ураганами "Харві" і "Ірма", становить близько $ 290 млрд, або 1,5% ВВП країни.