RU  UA  EN

Середа, 17 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Нові санкції проти Росії: США планують розширити список

Постачальники російського оборонно-промислового комплексу можуть потрапити під санкції США.

Про це повідомляє УНН.

Так, відповідну поправку вже включили в законопроект про відповідному фінансуванню американського міністерства оборони і його політики на 2019 рік, який опублікував у понеділок, 7 травня, комітет Палати представників Конгресу США у справах збройних сил.

Судячи з документа, Трамп протягом п'яти років повинен буде направляти ряду комітетів Конгресу доповідь із зазначенням "кожної іноземної особи, відомства або структури іншої держави", які, за наявною у Білого дому інформації, "продають, займають чи іншим чином надають товари, послуги або технології будь-якій особі, яка належить або підконтрольні уряду Російської Федерації", або ж проводять з такими особами значні угоди.

У той же час в документі уточнюється, що мова йде тільки про ту діяльность, яка сприяє "розробці та виробництву Росією великої військової техніки або високотехнологічної традиційної (неядерної) зброї".

У список високотехнологічного російського озброєння внесли зенітні системи С-300 і С-400, винищувачі, крилаті ракети, військові супутники, електромагнітну зброю і так далі.

Не пізніше 180 днів після подачі в Конгрес даної доповіді, а потім щорічно протягом восьми років "президент повинен вводити" санкції проти тих, хто став фігурантом списку.

У той же час президент США може не включати в список тих партнерів РФ, діяльність яких має вкрай важливе значення для американської національної безпеки. Це обмеження не стосується організацій тих країн, які, на думку Вашингтона, підтримують тероризм.

Законопроект буде розглянутий комітетом на цьому тижні, після цього він надійде на голосування в Палаті представників. Потім робота над ним продовжиться вже в Сенаті США.

Як повідомляв "Апостроф", раніше було названо масштабні наслідки санкцій США проти російських олігархів.