RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Існує два види покарання: озвучено цікавий прогноз щодо імпічменту Трампа

У разі обвинувального вироку під час судового розгляду в Сенаті США справи про імпічмент, президента Дональда Трампа може бути усунуто зі своєї посади або позбавлено права обіймати будь-яку урядову посаду в майбутньому.

Про це повідомив в інтерв'ю "Апострофу" комунікаційний директор Українського конгресового комітету Америки і представник Всесвітнього Конгресу Українців при ООН Андрій Добрянський.

Після того, як палата представників Конгресу США проголосувала за підтримку обвинувачень в адресу чинного президента Дональда Трампа за двома статтями - "перевищення повноважень" і "перешкоджання Конгресу", справу про імпічмент почав розглядати Сенат США.

"Сенат повинен почати процедуру імпічменту не пізніше 13:00 наступного дня після того, як статті про імпічмент були представлені. Але це не означає на наступний день після голосування в Палаті представників. Судовий розгляд в Сенаті триває щодня, крім неділі, поки не буде прийнято рішення ", - уточнив Андрій Добрянський.

За його словами, процес в Сенаті схожий на суд над кримінальним злочинцем. Судовий розгляд має бути відкритим для публіки, проте кожен сенатор зобов'язаний зберігати абсолютне мовчання, "під страхом тюремного ув'язнення", у міру того, як менеджери Палати представників висувають свої аргументи проти президента. Кожен сенатор може говорити по остаточному вердикту не більше 15 хвилин.

"Звинувачення представлено "менеджерами з імпічменту" з Палати представників. Вони представлятимуть свої докази. Команда захисту президента представляє свої аргументи з подальшим викликом свідків. Обидві сторони можуть викликати свідків і проводити перехресний допит... Для винесення вироку потрібно, щоб проголосувало" supermajority "- абсолютна більшість, тобто 2/3 голосів в Сенаті - 67 осіб ", - повідомив подробиці експерт.

Якщо президент буде виправданий, судовий процес у справі про імпічмент завершиться. Якщо ж президента визнають винним, то суд переходить до стадії винесення вироку.

Як повідомив Андрій Добрянський, конституція США допускає два види покарання для президента - відсторонення від посади (зрозуміло відразу після визнання провини) або позбавлення права займати будь-яку урядову посаду в майбутньому (вимагає окремого голосування і вимагає лише 51 голос).

Детальніше про перший етап імпічменту Трампа і його наслідки читайте в матеріалі "Апострофа": Імпічмент Трампа не послабила позиції України в США - представник Конгресу Українців при ООН.