RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Трамп знав про небезпеку: спливли несподівані дані про пандемію коронавірусу в США

Розвідувальні служби США попереджали президента країни Дональда Трампа про небезпеку поширення коронавірусу ще в січні і лютому.

Справжня "битва" ще попереду: як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні та світі

Про це повідомляє видання Washington Post з посиланням на матеріали розвідки.

Журналісти уточнюють, що американському президентові було передано більше 10 звітів, де містилося попередження про небезпеку пандемії. Зокрема, розвідники уточнювали, що Китай дійсно приховує масштаби поширення вірусної інфекції та реальну кількість смертей від неї.

Як зазначають джерела в розвідці, Трамп проігнорував звіти, і відмовився сформувати при своїй адміністрації слідчу групу з вивчення небезпеки COVID-19.

Видання зазначає, що радник глави Білого дому з питань національної безпеки Меттью Поттінгер ще в лютому пропонував обмежити авіасполучення з Європою, проте його пропозицію Трамп відхилив, посилаючись на шкоду такого рішення для економіки.

Тим часом, за станом на ранок 28 квітня в США вже 1 млн 10 тисяч хворих COVID-19, з них померли 56,8 тисяч осіб, а повністю одужали - 139 тисяч.

Як повідомляв "Апостроф", раніше президент США Дональд Трамп заявив, що Пекін несвоєчасно проінформував світ про серйозність коронавірусу. Він уточнив, що розвідка США має дані, що підтверджують приховування масштабів епідемії COVID-19 в Китаї. Після цього штат Міссурі подав до суду проти Китаю.