RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

У США відбулися випробування секретного винищувача - він вже встиг побити рекорди

В США провели випробування винищувача наступного покоління, проектування і розробку якого тримали в суворій таємниці.

Як передає "Апостроф", про це пише Defence News.

Це стало визначним досягненням для ВПС США, оскільки випробування експериментального винищувача під час бою в повітрі в США проводилися 20 років тому.

"Ми створили і випробували повномасштабний демонстратор польотів у реальному світі, і побили рекорди в цьому", - сказав офіцер ВПС США Уілл Ропер в інтерв'ю виданню.

Майже всі деталі самого літака залишатимуться загадкою через вимоги програми "Повітряне домінування наступного покоління" США, також Ропер відмовився коментувати, скільки літаків-прототипів було створено або які підрядники оборони їх виготовили. Засекречено також інформацію про конструкції літального апарата і його місію.

Офіцер наголосив, що всього за рік після того, як служба завершила аналіз альтернативних варіантів, ВПС довели, що можуть використовувати передові технології виробництва для побудови та випробування віртуальної версії свого наступного винищувача, щоб згодом перейти до будівництва повномасштабного прототипу та управління ним на борту систем місій.

За словами Ропера, США матимуть стратегічну користь від постійного виробництва та розвитку винищувачів. Це змусить Китай реагувати на технічний прогрес США.

Наступним кроком є рішення керівництва ВПС про випуск літака Digital Century Series у 2022 фінансовому році і погодження нової концепції Конгресом.

Як повідомляв "Апостроф", президент ДП "Антонов" Олександр Лось заявив, що в Україні закінчили будівництво першого серійного транспортного літака Ан-178 без російських деталей.