RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Теракти в Кабулі 26 серпня: Байден зробив жорстку заяву

Сполучені Штати Америки продовжать виведення військ з Афганістану, незважаючи на теракти 26 серпня в аеропорту Кабула, які забрали життя щонайменше 12 американських військовослужбовців. Разом з тим, США завдадуть найжорстокіші удари по об'єктах ІДІЛ.

Про це під час брифінгу у Білому Домі заявив президент США Джо Байден, повідомляє CNN.

"Американські військовослужбовці, які віддали свої життя, були справжніми героями, що брали участь в небезпечній місії з порятунку життів інших людей. І я рішуче заявляю тим, хто скоїв цей напад, а також всім, хто бажає зла Америці - знайте, ми не пробачимо і не забудемо. Ми змусимо вас заплатити", - сказав Байден в Білому домі.

Байден також повідомив, що він уже наказав військовому командуванню "розробити оперативні плани по нанесенню ударів по об'єктах ІДІЛ".

"Ми відповімо в потрібний час, в тому місці, яке ми виберемо для удару", - сказав Байден, відмовившись повідомити подробиці про терміни операції.

"Терористи ІДІЛ не переможуть. Ми врятуємо американців. Ми вивеземо наших афганських союзників. І наша місія буде продовжена. Америку не залякати", - рішуче заявив Байден.

Також президент США підкреслив, що додаткові сили будуть спрямовані в Афганістан, якщо це знадобиться американським військовим в Кабулі. Але! Місія з виведення американських військ з Афганістану буде продовжена і завершиться до 31 серпня.

"Терористи не зупинять нас. Ми не дозволимо їм зупинити нашу місію і продовжимо евакуацію, - заявив Байден, додавши, - Америку не залякати, і я повністю впевнений у наших хоробрих військовослужбовцях, які продовжують виконувати цю місію з мужністю і честю, щоб рятувати життя і виводити американців, партнерів і наших афганських союзників з Афганістану".

"Я ніколи не вважав, що ми повинні жертвувати життями американців, щоб спробувати встановити демократичний уряд в Афганістані, країні, яка жодного разу за всю свою історію не була єдиною... У нас є серйозніші загрози, які надходять із інших країн, значно ближчих до Сполучених Штатів", - підсумував Байден.