RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

У центрі Гавани прогримів смертельний вибух: фото, відео та всі подробиці

У п’ятницю вранці, 6 травня, у готелі "Саратога" кубинської столиці Гавани прогримів потужний вибух, в результаті якого 18 людей загинуло, ще 13 - зникли безвісти, також є багато поранених.

Про це інформує The Guardian.

Готель розташований біля школи, церкви та Капітолію, де засідає парламент Куби. "Саратога" користується популярністю серед багатьох урядовців та знаменитостей. На момент вибуху він був закритий через пандемію коронавірусної інфекції, але планувалося, що готель відкриється вже 10 травня.

"Працівники робили ремонт та виконували всю роботу з відкриття власності, а вранці вони поповнювали запаси газу, і, здається, якась аварія спричинила вибух", - сказав представник військової компанії, яка керує багатьма готелями Куби, Роберто Енріке Кальсаділья.

За даними Офісу президента Куби, причина вибуху - витік газу. Наразі ще розбирають завали, але за попередньою інформацією президента Куби Мігеля Діас-Канеля, вже є 18 загиблих, 13 зниклих безвісти та мінімум 30 поранених. Також зруйновано велику частину фасаду "Саратоги", а конструкція обвалилася частково на припарковані машини біля готелю.

Крім самої будівлі постраждала ще Баптистська церква Ель-Кальваріо - штаб-квартира офісів Західної баптистської конвенції, яка примикає до готелю.

Фото: Associated Press

Баптистська церква Ель-КальваріоФото: twitter.com/CubaSpaces

Фото: Reuters

Фото: twitter.com/Mi_Cuba_Libre

Нагадаємо, The Economist розмістив наочну карту, де показано які вісім країн світу підтримали війну Росії проти України, серед них є Куба.