RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

США активніше озброюватимуть і навчатимуть ЗСУ: Пентагон створює нове командування

Сполучені Штати не тільки виділяють Україні мільярди доларів на оборону, а ще й проводять навчання для українських військових. Пентагон планує покращити систему військових навчань і оснащення ЗСУ.

Про це повідомили в NYT.

Пентагон перегляне те, як Сполучені Штати разом із союзниками проводять навчання для українських військових і оснащують Збройні Сили України, плануючи створити нове командування для цих цілей, оскільки адміністрація Байдена взяла довгострокове зобов'язання підтримувати Україну в повномасштабній війні з Росією.

Читайте також: Ще 18 установок HIMARS для ЗСУ: у Пентагоні уточнили терміни постачання

Такі зміни спростять систему військових навчань і допомоги, яку створили ще на початку повномасштабного вторгнення РФ. Цю систему хочуть передати під єдине нове командування, яке базується в Німеччині на чолі з високопоставленим американським генералом.

Як відомо, високопоставлений американський офіцер у Європі генерал Крістофер Дж. Каволі нещодавно представив міністру оборони США Ллойду Остіну пропозиції щодо зміни системи військових навчань і допомоги. Зараз Пентагон переглядає план і, ймовірно, найближчим часом разом із Білим домом ухвалить остаточне рішення.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що США виділили Україні ще 1,1 млрд доларів на оборону.