RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

США ввели нові санкції проти Росії: що з ПВК "Вагнер"

У Міністерстві фінансів США, як і було анонсовано раніше, оголосили про запровадження додаткових санкцій проти ПВК "Вагнер", а також фізичних осіб та російських компаній.

Про це інформують у американському відомстві.

Зазначається, що Офіс контролю за іноземними активами при Мінфіні вживає додаткових заходів для зниження спроможності російської федерації вести війну проти України.

Читайте також: Скільки бойовиків ПВК "Вагнер" на території України зараз: дані розвідки

Наголошується, що OFAC запровадив санкції проти шести росіян та 12-ти організацій.

Наголошується, що санкції доповнені обмеженнями Державного департаменту США та спрямовані проти інфраструктури, яка підтримує операції на полі бою в Україні, включно виробниками російської зброї й тими, хто керує окупованими територіями в Україні.

"Оскільки санкції та експортний контроль проти Росії з боку нашої міжнародної коаліції продовжують діяти, для продовження своєї несправедливої війни проти України Кремль відчайдушно шукає зброю та підтримку, у тому числі й через жорстоку групу "Вагнера", – сказала міністр фінансів Джанет Єллен.

Розширені санкції проти ПВК "Вагнера", а також їхніх партнерів та компаній, що сприяють розвитку російського військового комплексу, ще більше перешкоджатимуть здатності Путіна озброювати та оснащувати свою військову машину, - висловили впевненість у міністерстві.

Нагадаємо, що засновник та керівник приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин виступив із закликом захистити від наклепу та дискредитації колишніх в'язнів, а нині добровольців-учасників так званої "спецоперації" в Україні.