RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

Скільки бойовиків ПВК "Вагнер" на території України зараз: дані розвідки

aНа російсько-українському фронті знаходиться близько 50 тисяч “вагнерівців” – їхнє угрупування частково фінансується за рахунок корупції при держзамовленнях.

Про це повідомляє Міністрество оборони Великобританії у Twitter.

Зазначається, що попри тривалі дискусії про реформування закону, приватні військові компанії (ПВК) залишаються незаконними в Росії. Ймовірно, що власник "Вагнера" Євгеній Пригожин, частково фінансував організацію за рахунок завищених державних контрактів, укладених з іншими його компаніями.

Читайте також: Незабаром нагороджуватимуть за взяття сільнички: мережі повеселило фото медалі "вагнерівців" за взяття Соледара

При цьому, незрозуміло, яким чином структура "ПВК Центр Вагнера" використовуватиметься для управління воєнізованою діяльністю "Вагнера.

"Реєстрація продовжує напрочуд швидкий розвиток публічного профілю традиційно непрозорої групи. Пригожин зізнався на підставі "Вагнера" лише у вересні 2022 року; у жовтні 2022 року він відкрив глянцеву штаб-квартиру в Санкт-Петербурзі", - йдеться у повідомленні.

У розвідці наголосили, що наразі до складу "Вагнера" входить 50 тисяч людей в Україні і група "стала ключовим компонентом української кампанії".

"Реєстрація, ймовірно, спрямована на те, щоб максимізувати комерційну вигоду Пригожина і ще більше узаконити дедалі відомішу організацію", - підкреслили у Міноборони Британії.

Раніше ми писали, що намагаючись прорвати українську оборону в місті Соледар, росія кидає у бій тисячі найманців ПВК "Вагнер". По суті рф займається утилізацією небажаного спецконтингенту, який Євген Пригожин завербував в тюрмах до лав своєї ПВК.