RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Суди, борги, арешти і виборчі перегони: для Трампа почався справжній "чорний" тиждень

Цей тиждень може стати "шаленим" для колишнього президента США Дональда Трампа. Сьогодні мав розпочатись перший кримінальний процес у його справі – Трамп і досі має внести заставу на суму 464 мільйони доларів.

Про те, що ще, крім президентських перегонів та суду, чекає на колишнього президента Трампа на цьому тижні, розповів CNN.

Читайте також: Трамп звертався до Маска по гроші: спливли подробиці

Трамп має розмістити облігації на суму близько пів мільярда доларів, щоб зупинити арешт своїх активів після судового рішення. Загалом понеділок міг бути набагато гіршим для Трампа, оскільки це була дата початку судового процесу у справі про приховування грошей. Але суддя Хуан Мерчан відклав провадження принаймні до середини наступного місяця. Сьогодні суддя може вказати, чи достатньою була затримка, яку він уже застосував, щоб дозволити продовжити судовий процес.

Разом з цим Трамп продовжує боротися за президентський пост. CNN вказує, що він зміцнив своє домінування над Республіканською партією та лідирує у президента Джо Байдена в деяких опитуваннях.

Проте серйозна небезпека для колишнього президента США полягає у зобов’язанні виплатити заставу на суму 464 мільйони доларів, включаючи відсотки. Це може дати Трампу час на подання апеляції, щоб запобігти погрозам генерального прокурора Нью-Йорка Летіції Джеймс розпочати переслідування його активів.

Раніше адвокати Трампа попросили суддів апеляційного суду пом'якшити або відстрочити вирок щодо неправомірної вигоди, проте рішення так і не винесли.

CNN вказує, що Трамп змінив свій політичний захист юридичним, вказуючи себе жертвою:

"Як і в інших своїх невирішених судових справах, експрезидент замінив політичний захист юридичним, стверджуючи, що він є жертвою переслідувань, спрямованих на те, щоб утримати його від влади".

Наслідки конфіскації активів можуть бути руйнівними та відвернути увагу кандидата від передвиборчої кампанії.

"Якщо він не зможе вручити заставу, і суд не звільнить його від необхідності вручати заставу, тоді, починаючи з вівторка, генеральний прокурор Нью-Йорка Летиція Джеймс може розпочати спроби витягнути з нього майно, яке буде поділено на три категорії", – сказав в етері CNN Мітчелл Епнер. Він мав на увазі, що перша категорія може охоплювати готівку, банківські рахунки та рахунки в цінних паперах; друга - особисте майно, починаючи від одягу і закінчуючи транспортними засобами та літаками; третя - нерухомість.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що у Трампа можуть конфіскувати знаменитий Trump Tower і маєток в Мар-а-Лаго.

  • Вас також може зацікавити:

Орбан розповів, як Трамп планує "закінчити" війну в Україні

Чого чекати Україні після виборів у США: Трамп зробив заяву на випадок своєї перемоги

Трамп проти Байдена: чи зможе третя сила вплинути на американські вибори