RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

В США зробили заяву щодо ударів України по російських НПЗ

Сполучені Штати Америки, що раніше просили Україну припинити удари по російських НПЗ, зробили нову заяву стосовно подібних атак, вказавши також на позицію уряду щодо ударів по російських заводах.

Про це йдеться у заяві речника Держдепартаменту США Метью Міллера з посиланням на пресбрифінг, що відбувся 26 березня.

Читайте також: Бити чи не бити: що робити Україні з російськими НПЗ

Зауважується, що позиція Сполучених Штатів Америки зосереджена довкола ідеї, щоб не заохочувати Україну завдавати удари поза власними кордонами, згадуючи про нещодавно здійснені удари по російських нафтопереробних заводів (НПЗ).

Під час брифінгу журналісти попросили речника Держдепартаменту прокоментувати нещодавні повідомлення в пресі, що стосуються прохання США до України припинити здійснювати удари по російських НПЗ. На що речник Держдепу США Метью Міллер вказав наступне:

"Я не буду говорити про конкретні розмови, але наша позиція з самого початку цієї війни завжди полягала в тому, що ми не заохочуємо і не підтримуємо завдавання Україною ударів за межами її власної території".

Коли під час брифінгу прозвучало чергове питання стосовно того, чи були якісь конкретні розмови про удари по російських нафтопереробних заводах, речник Держдепу Міллер знову ухилився від прямої відповіді, сказавши лише, що уряд України добре знає американську позицію, тому "це не те, про що вони не знали б".

Нагадаємо, раніше дрон атакував ще один НПЗ в Росії.

  • Вас також може зацікавити:

Україна почала бити по електро­станціях: чи згасне світло у Росії

У Росії дрони атакували Куйбишевський НПЗ: фото і відео

"Бавовна"на НПЗ в РФ: яка була реакція України на заклики США припинити удари