RU  UA  EN

Вівторок, 25 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

24 червня

Всі новини

Справа з порнозіркою: Трампа визнали винним за всіма звинуваченнями

Суд присяжних визнав колишнього президента США Дональда Трампа винним за всіма 34 пунктами обвинувачення у справі про фальсифікацію документів щодо незаконної виплати грошей порнозірці – це не заважатиме йому балотуватися в президенти США.

Про це повідомляє CNN.

Читайте також: Що чекає на Трампа, якщо його визнають винним: найбільш ймовірні сценарії

Зауважується, що суд присяжних в Манхеттені визнав колишнього президента США Дональда Трампа винним за всіма висунутими 34 пунктами звинувачення щодо фальсифікації ділової документації з метою приховати грошові виплати за "таємний зв'язок" у 2016 році – як зауважує CNN, Трамп став першим експрезидентом, кого засудили за тяжкий злочин. Загалом переговори присяжних, що почалися 30 травня, тривали приблизно 11 годин.

Тепер Трамп може отримати або тюремний термін (до 4 років), або умовний термін. Крім того, CNN припускає що експрезидент США, що вже неодноразово подавав апеляцію на рішення суду, вчергове зробить подібний крок і подасть апеляцію на обвинувальний вирок – а це може суттєво відтермінувати винесення вироку (поки він запланований на 11 липня). Наразі ж колишній президент залишиться поза в'язницею в очікуванні вироку – прокурори не вимагали внесення застави.

Також додається, що незадовго після винесення вироку адвокат Трампа Тодд Бланш звернувся до судді Хуана Мерчана з проханням про виправдання попри обвинувальний вирок – суддя це прохання відхилив.

Варто зауважити, що це не забороняє засудженому злочинцю балотуватися на пост президента США, вибори якого відбудуться вже в листопаді.

Нагадаємо, раніше в Білому домі відповіли, чи США візьмуть участь у саміті миру в Швейцарії.

  • Вас також може зацікавити:

Трамп заявив, що "бомбив би Москву", якби був президентом

Трамп дав відмашку? Чому Конгрес США підтримав допомогу для України

Байден готує рішення, від якого росіяни жахнуться