RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

19 вересня

Всі новини

Що Байден пояснив, а чого не пояснив у своєму зверненні до нації

Чинний президент США Джо Байден 24 липня виступив зі зверненням до нації з Овального кабінету Білого дому. Повідомив, що найкращим шляхом для руху вперед вбачав передачу "смолоскипу" новому поколінню. Натомість пояснив, на чому сконцентрує увагу надалі.

Про це Байден заявив у середу, під час звернення до нації.

Зокрема під час свого виступу він зосередив увагу на причині своєї відмови від президентських перегонів:

"Я вирішив, що найкращий шлях уперед — передати смолоскип новому поколінню. Це найкращий спосіб об'єднати нашу націю".

Проте більше про деталі та причини свого рішення знятися з президентських перегонів Байден так і не повідомив.

Під час виступу він наголосив, що зробив вибір на користь Камали Гарріс, адже вона "...досвідчений, потужний, здібний політик".

"Тепер доля нашої країни у ваших руках. Я віддав серце і душу американському народу. Ідея самої Америки перебуває у ваших руках", – стверджує президент США.

Він також зауважив на тому, що "захист демократії важливіший за будь-який титул": "Я черпаю сили і знаходжу радість у роботі для американського народу. Але це священне завдання вдосконалення нашого Союзу не про мене. Воно — про вас. Про ваші сім'ї. Про ваше майбутнє".

З огляду на це він вказав, що продовжить знижувати витрати для працьовитих сімей і розвивати американську економіку. Також він "анонсував", чим саме займатиметься протягом наступних 6 місяців:

"У наступні шість місяців я зосереджуся на виконанні своїх обов'язків президента. Я маю намір продовжувати домагатися завершення операції Ізраїлю в Секторі Ґази".

За словами Байдена, США й надалі зберігатиме коаліцію країн на підтримку України для протидії РФ:

"Свого часу, ми не дали путіну захопити Україну. США будуть і далі зберігати коаліцію країн на підтримку України та для протидії росії".

Він також вказав, що продовжить захищати американські особисті свободи та громадянські права: "... від права голосувати до права вибору".

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що президент США Джо Байден передав уряду деякі повноваження глави держави у Законі про відновлення економічного процвітання та можливостей для українців.