RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

19 вересня

Всі новини

Трамп погрожує митом у 100% на товари з країн, які відмовляються від долара - The Economic Times

Кандидат на президентських перегонах в США від Республіканської партії Дональд Трамп планує запровадити мито у 100% на товари з країн, які відмовляються від використання долара США у міжнародній торгівлі.

Про це йдеться у матеріалі The Economic Times.

Цей крок, за його словами, повинен зупинити зусилля з дедоларизації таких країн, як Китай та Індія та інші країни.

"Ця заява з'явилася в той час, коли Трамп продовжує виступати за протекціоністську політику, наполягаючи на тому, що долар США перебуває «в серйозній облозі», і підтверджуючи свою прихильність до збереження статусу світової валюти" - йдеться у матеріалі.

На мітингу у Вісконсині Трамп заявив:

"Якщо ви відмовитеся від долара, ви не будете вести бізнес зі Сполученими Штатами, тому що ми накладемо 100-відсотковий тариф на ваші товари".

The Economic Times зауважує, що збереження домінування долара є центральним питанням для Трампа. Вважається, що нещодавній саміт, на якому Китай, Індія, Бразилія, Росія та Південна Африка обговорювали питання дедоларизації, додав актуальності економічним меседжам його передвиборчої кампанії.

Крім цього кандидат в президенти США Дональд Трамп також розповів, як саме закінчить війну в Україні. Заявив, що Росія не зможе продовжувати війну проти України при ціні на нафту 40 доларів за барель.