RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

"Золоті" маски і карантин: в Гонконзі розповіли, як коронавірус "перевернув" звичайне життя

У Гонконзі люди вимагають від уряду припинити автомобільне і залізничне сполучення з тими регіонами Китаю, які опинилися в епіцентрі спалаху смертельно небезпечного коронаірусу.

Про це "Апострофу" розповів житель Гонконгу 30-річний Джон Ау.

Жителі Гонконгу налякані ірозлючені на уряд після того, як в регіоні 4 лютого помер 49-річний чоловік, який заразився коронвірусом після поїздки в Ухань.

"Він" схопив "вірус, коли їздив в Ухань - центр спалаху - напередодні китайського Нового року. У Гонконг він повернувся на швидкісному поїзді. Коли це стало відомо, гонконгці ще більше розсердилися. Ми постійно просимо наш уряд закрити кордон якомога швидше і припинити сполучення швидкісними поїздами. але уряд зволікає з цим рішенням. Тому ця людина поїхала, заразилася, повернулася і передал інфекцію іншим людям. Думаю, цей смертельний випадок змусить уряд зупинити залізничне сполучення з Уханем, але вже занадто пізно. Населення Гонконгу зараз більшою мірою розлючене на уряд, ніж засмучене через смерть ", - сказав Джон Ау.

Він також додав, що Гонконг, на відміну від Пекіна або Уханя, поки не нагадує кадри з постапокаліптичного фільму. У місті вже не працюють бібліотеки і басейни, магазини скоротили години роботи, але люди все одно виходять на вулицю. Багато взяли роботу додому і виконують її віддалено. А на вулицю виходять за продуктами і медикаментами. Місцева влада не так жорстко, як в Ухані і Сіані, контролює містян. Принаймі, спеціальні загони не перевіряють кожну сім'ю.

У той же час, через епідемію атипової пневмонії різко зросла ціна на медичні маски. Більш того, дістати їх зараз в Гонконзі проблематично.

"У нас немає фабрик, щоб виробляти їх самостійно. Тому зараз хірургічні маски дуже дорогі (середня ціна зараз - близько $ 10,3 за 50 масок. Але в соцмережі Twitter наводять ціну близько 1380 гонконзьких доларів - $ 180 за коробку з 30 одиницями і $ 230 за 50 масок. Зазвичай, коробка з 50 масками коштує близько $ 6,5, - "Апостроф")", - пояснив Джон Ау.

Детальніше про розвиток протестного руху під час епідемії, некомпетентність влади і життя без розваг читайте в матеріалі "Апострофа": Україні, як і всьому світу, треба бути дуже обережними з Китаєм - житель Гонконгу про загрозу коронавірусу