RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Китай відправив космічний корабель на Місяць з важливим завданням: фото, відео і всі подробиці

Китай запустив у космос зонд Chang'e-5, який приземлиться на Місяці для збору зразків з місячної поверхні. Ракета з зондом "Довгий марш-5" успішно злетіла з китайського космодрому Веньчан.

Про це йдеться в матеріалі Daily Mail..

Зонд на Місяці буде бурити поверхню і збирати грунт і каміння для транспортування. Потім пристрій відправиться в орбітальний модуль, де зразки помістять в капсулу для перельоту на Землю. Місія розрахована на 23 дні. Мета місії - дізнатися приблизний вік Місяця і нюанси про будову Сонячної системи.

Як говориться в матеріалі, це перший випадок за 40 років, коли якась країна планує брати зразки з Місяця.

Зонд Chang'e-5 складається з посадкового модуля, який походить від модуля, службового модуля і поворотної капсули. Спусковий апарат оснащений дрилем і маніпулятором.

NASA згадав про запуск і попросив Китай поділитися отриманими даними.

"Створивши Chang'e 5, Китай зробив спробу приєднатися до США і колишнього Радянського Союзу в отриманні місячних зразків. Ми сподіваємося, що Китай поділиться даними зі світовою спільнотою, щоб поліпшити розуміння про Місяць, як це робили місії "Аполлон" і "Артеміда", - заявили в NASA.

Як повідомляв "Апостроф", раніше вчені виявили молекули води в кратері Клавий на Місяці. Фахівці встановили, що в кубічному метрі місячного грунту міститься вода об'ємом близько 0,3 літра.