RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Після державного перевороту в М'янмі погодилися на російську вакцину від коронавірусу

У республіці М'янма в південно-східній Азії, де в понеділок, 1 лютого, військові влаштували державний переворот і захопили владу, російська вакцина "Супутник V" пройшла прискорену процедуру реєстрації.

Про це повідомили в Twitter Російського фонду прямих інвестицій (РФПІ).

У РФПІ не уточнили терміни поставки вакцини і її кількість, констатувавши тільки факт згоди на її використання в цій країні.

"М'янма стала 21-ю країною, яка схвалила застосування російської вакцини від коронавірусної інфекції "Супутник V", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що М'янма перебувала під владою військових з 1988 до 2011 року. Восени 2015 року опозиційна партія НЛД на чолі з Аун Сан Су Чжі здобула беззаперечну перемогу на парламентських виборах, отримавши таким чином право формувати новий уряд.

Звинувативши уряд у фальсифікації виборів, військові влаштували державний переворот. Солдати заарештували президента і ряд чиновників. У країні оголосили надзвичайний стан мінімум на один рік. Військові контролюють район навколо будівлі адміністрації Янгона - найбільшого міста М'янми.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі з'явилося відео з тренером з М'янми, яка на вулиці в урядовому районі проводить заняття під електронну музику в той час, коли за її спиною відбувається військовий переворот.