RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

В Іраку прооперували хлопчика, який народився з трьома пенісами

В Іраку медики з університету Дахук провели операцію тримісячному хлопчикові для усунення рідкісної аномалії - трифалії, як називають народження дитини з трьома пенісами.

Про це повідомляє видання The Daily Maik з посиланням на дослідження, опубліковане в International Journal of Surgery Case Reports.

Батьки хлопчика з іракського Кудістану звернулися до лікарів за допомогою, помітивши у сина розбухлу мошонку і незвичайні шкірні відростки. Хлопчика оглянули лікарі і визначили у нього трифалію - різновид вкрай рідкісної аномалії, яка зустрічається у однієї дитини на 5-6 мільйонів.

Як сказано в повідомленні, довжина одного з "відростків" становила два сантиметри, він був з'єднаний у кореня з першим пенісом. Другий зайвий пеніс був довжиною всього сантиметр і мав корінь під мошонкою. Сечовипускальний канал (уретра) був тільки у головного органу.

Лікарі успішно прооперували хлопчика, видаливши зайві пеніси, спостереження за ним не показали інших вроджених аномалій.

Причини цієї аномалії, яка описана в науковій літературі з початку XVII століття, до сих пір не з'ясовані.

"Пацієнти з зайвими пенісами мають унікальну ситуацію, і ніякі два випадки не є тотожними... [Їх] лікування складне, оскільки пов'язано з медичними, етичними та косметичними факторами", - сказано в публікації.

Як повідомляв "Апостроф", собака змішаної породи бордер-коллі на прізвисько Шкіпер, яку виходили ветеринари з лікарні Ніл в Оклахомі (США), вважається першим шестиногим щеням, що вижило в утробі матері.