RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

На Заході зробили тривожну заяву про проросійські настрої в Німеччині

Серед політичних еліт в Німеччині дуже сильні проросійські настрої.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів німецький журналіст і публіцист Борис Райтшустер.

"Серед соціал-демократів дуже сильні проросійські настрої. Не у всіх, але Шредер і його люди ніби зараз задають тон. Новий міністр закордонних справ – зі шредеровського ганноверського гуртка, новий президент Штайнмайєр – зі шредеровського гуртка. Соціал-демократи – дуже пропутінські, партія "Ліві" – це філія Москви, на мій погляд. Вкрай праві з партії AfD дуже тісно співпрацюють з Путіним. ХСС (Християнсько-соціальний союз, - "Апостроф"), який в уряді, дуже сильно пов'язаний з Путіним. У християнських демократів (Християнсько-демократичний союз, партія Ангели Меркель, - "Апостроф") – і в тих не все гомогенно, і у них є прихильники Росії. І "зелені" – теж не гомогенні. Шредерізація німецьких еліт, німецьких партій зайшла дуже далеко. І те ж саме в ЗМІ. У Путіна найсильніші позиції. І це жахливо. І більшість німців це тільки починають розуміти", - сказав журналіст.

За його словами, за останні роки російські позиції дуже посилилися в Німеччині.

"З кожним роком на це йдуть величезні гроші, корупція, підгодовування, такі заходи, яких тут ніхто не розуміє. Наприклад, фірма Тимченка, пов'язана з Путіним, купує нафтопереробний завод на батьківщині прем'єр-міністра Баварії, який заодно голова ХСС і в правлячій коаліції (компанія Gunvor, співвласником якої є Геннадій Тимченко, купила НПЗ в німецькому Інгольштадті, звідки родом прем'єр-міністр Баварії, голова ХСС Хорст Зеехофер, - "Апостроф"). Тут навіть не розуміють, що їх корумпують. Але коли у мене на батьківщині сотні робочих місць залежать побічно від Путіна, я вже не буду їхати в Москву і бити кулаком об стіл. Це дуже хитро розроблено. І наші, як лохи, ну, як діти, цього не розуміють. Вони - як Пеппі Довгапанчоха – "давайте всі грати", - заявив Райтшустер.

Як повідомляв "Апостроф", російський опозиціонер Гаррі Каспаров заявив, що Кремль "направив всю міць путінського пропагандистського апарату на повалення Меркель", проте є шанси, що німецькі спецслужби зуміють цей процес зупинити.