RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Агресія Росії: Фінляндія готується захищатися "мінним терором"

Міністр оборони Фінляндії Юссі Нійністьо заявив, що збройні сили країни розробляють так звані "стрибаючі міни" для затримування ворогів.

Про це повідомляє Reuters.

"Це дистанційно спрацьовує вибуховий пристрій, які вистрибує вгору і вистрілює сталевими або вольфрамовим кульками", - сказав Нійністьо.

"Це надає досить хороший стримуючий ефект, так званий мінний терор. Це зараз проходить випробування", - додав міністр оборони Фінляндії.

У 2011 році Фінляндія останньою з країн ЄС ратифікувала Оттавський договір від 1999 року, який забороняє застосування, накопичення запасів, виробництва і передачі протипіхотних хв.

Агентство відзначає, що Фінляндія має 1340-км кордон з Росією, з якою у неї історично були непрості стосунки. З 2014 року – з моменту анексії РФ Криму – Фінляндія почала нарощувати свої витрати на оборону.

"Це вибуховий пристрій, який добре вписується в фінську місцевість ... традиційні міни вибухають вгору або боком. Це стріляє вниз, тому від них складно сховатися", - підкреслив Юссі Нійністьо.

Як повідомляв "Апостроф", президент Фінляндії говорив, що його країна повинна брати участь у можливій миротворчої місії ООН на Донбасі.