RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

Всі новини

У Брюсселі винесено вирок організатору кошмарного теракту в Парижі

Бельгійський суд засудив останнього з живих підозрюваних організаторів паризьких терактів 2015 року Салаха Абдеслама до 20 років в'язниці за збройний опір поліції і замах на життя співробітників поліції.

Про це повідомляє Reuters.

Також 20 років отримав Суфьян Айрі, підозрюваний спільник Абдеслама.

"Суд визнав винними підсудного Салаха Абдеслама і Суфьяна Айри в збройному опорі співробітникам поліції і замаху на життя співробітників поліції при обтяжуючих вину обставинах. Обвинувачені засуджені до 20 років позбавлення волі", - йдеться у вироку.

Відзначається, що сам Абдеслам на суді не присутній, оскільки відмовився від особистої участі в судовому процесі в Бельгії. Терорист знаходиться зараз у в'язниці у Франції, де чекає суду за основним звинуваченням в участі в паризьких терактах. У залі суду перебуває його бельгійський адвокат Свен Марі.

Нагадаємо, в результаті терактів в Парижі 13 листопада 2015 року загинуло 130 осіб, більше 350 отримали поранення.

Абдеслам був одним з семи терористів, які вчинили напади, проте його пояс смертника або не спрацював, або він сам в останній момент не став приводити вибуховий пристрій в дію. З моменту здійснення терактів до арешту в березні наступного року бойовик переховувався у своїх друзів в Брюсселі.

Крім того, раніше "Апостроф" повідомляв про те, що 22 квітня в Афганістані, в центрі столиці країни, Кабула, стався теракт. В результаті підриву смертника, за попередньою інформацією, загинула 31 людина.