RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Смертельний напад на поліцейських в Бельгії: опубліковано подробиці і фото з місця події

Напад на поліцейських в бельгійському місті Льєж, в ході якого було вбито двоє поліцейських-жінок та один випадковий чоловік, класифіковано як теракт.

Про це повідомляє Reuters.

За попередніми даними, нападник був 36-річним дрібним злочинцем, який був випущений з в'язниці в понеділок, за день до нападу.

Як заявив місцевий прокурор Філіп Дюльє (Philippe Dulieu), чоловік підійшов до пари поліцейських ззаду, вдарив їх ножем, відібрав пістолет у однієї з них і застрелив обох. Після цього, він пішов далі по вулиці і застрелив ще одного 22-річного чоловіка, який сидів на пасажирському сидінні припаркованого автомобіля.

Далі нападник зайшов в школу, де взяв одну зі співробітниць в заручниці. Там його наздогнала озброєна поліція. В ході перестрілки кілька поліцейських були поранені, сам нападник - застрелений. Учні школи не постраждали.

За словами очевидців, під час атаки нападник кричав "Аллаху акбар!".

"Те, що відбулося, класифіковано як терористична атака", - сказав Дюльє.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв, що ввечері 12 травня в центрі столиці Франції, Парижа, 21-річний чеченець напав на перехожих з ножем. В результаті нападу загинула одна людина, четверо поранені.