RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Коронавірус "вдарив" по виборах президента Польщі: що буде з голосуванням

Президентські вибори в Польщі, які були намічені на 10 травня, будуть оголошені такими, що не відбулися, незважаючи на те, що країна поступово виходить з режиму карантину.

Про це повідомили польські ЗМІ з посиланням на заяву лідера правлячої партії "Закон і справедливість" Ярослава Качинського і його партнера по коаліції, лідера політичного об'єднання "Угода" Ярослава Говіна.

Політики уточнили, що таке рішення прийнято через відмову опозиції прийняти пропозиції, що дають можливість провести вибори президента у встановлені конституцією терміни.

Після 10 травня 2020 року Верховний суд просто оголосить вибори такими, що не відбулися, а спікер Сейму оголосить про нові президентські вибори в перший можливий термін.

"Через відхилення опозицією всіх конструктивних пропозицій, що дозволяють провести президентські вибори в цьому році протягом конституційного періоду, партії "Право і справедливість" та "Угода" Ярослава Говіна підготували рішення, яке забезпечить полякам можливість брати участь у демократичних виборах", - сказано в спільній заяві.

Планується, що вибори будуть проводитися в заочній формі (поштою) "в інтересах безпеки поляків і відповідно до епідеміологічною ситуацією".

Як раніше повідомляв "Апостроф", російська журналістка, яка живе в Європі, розповіла, як проходить карантин в Польщі і як жителі реагують на нього.